Namnlöst-2

UPPLEVELSER & YOGA I ITALIEN
Höst 2023 / Vår 2024
 

        
                                                         
             UPPLEVELSER & YOGA I ITALIEN - (Datum öppet tillsvidare)
          
LYCKA…. Hur uppnår vi det bäst?
Relationer, utebyte av samtal, skratt och upplevelser säger forskningen. Mindfulness och medveten närvaro i nuet.
Det är så jag försöker sammanfatta våra uppskattade reseupplägg.
”Carpe diem” på riktigt …
 
Välkomna till Ligurien och charmiga Bordighera för en resa i njutningens tecken.

Vi utgår från Bordighera och de fina omgivningarna och vi erbjuder dig en njutningsfull resa med yoga, vandring och slowfood-inspirerade upplevelser och måltider. En och annan improviserad överraskning väntar också utmed vägen.


                   
 
Bordighera ligger utmed medelhavet precis på gränsen mellan Italien och Frankrike och tillhör regionen Ligurien.
Här råder lugn och harmoni och man kan flanera eller kanske ta en löprunda utmed den vackra strandpromenaden, sola på klipporna vid kyrkan St Ampelio längst ut på udden eller prova det goda och nyttiga medelhavsköket på några av stadens flera restauranger. Från gamla stan till strandpromenaden promenerar man på fem minuter.
Bordighera är en perfekt utgångspunkt för att vandra, cykla eller med bil utforska italienska och franska Rivieran. Närliggande Sanremo (ca 10 km) Monte Carlo (ca 30 km) eller charmiga bergsbyar i inlandet  når man enklast med bil på ca 30 min. Närmsta flygplats är Nice (Frankrike) ca 1 tim med bil /tåg
          
         
Boendet  B&B Bordighera Alta (gamla stan) På Casa Alberteiri bor min i rustik lyx med takmålningar och antik charm. Colori di Monet har tillgång till egen blomstrande trädgård och mycket charm och personlig omhändertagande. Andra antika boenden i gamla stan har alla noga valts ut för sin stil och smakfulla inredning.
Plats i delat tvåbäddsrum, boendet kan variera beroende på platstillgång men oftast bor gästerna i något av rummen i huvudbyggnaden på B&B Casa Albertieri alternativt Dormiusa eller närliggande I Colori di Monet ett B&B boende i Bordigheras gamla del, nära Casa Albertieri.
www.casaalbertieri.com

Boende Hotel Parigi  (4 stjärnigt hotell) - För den som önskar bo havsnära och lyxa till det lite kan vi erbjuda Hotel Parigi som ligger påstrandpromenaden. I delat dubbelrum tillkommer en kostnad på 1800 SEK per person utöver resans totala pris. Då ingår solbädd på stranden (under sommarsäsongen) samt 1 tim fri entré till hotellets spa på översta våningen. Hotellet har även möjlighet att låna ut cyklar för den som önskar.
 
Enkelrumstillägg för den som önskar + 500 SEK per natt.
Riklig frukost ingår oavsett boende.
På rummet finns kaffe och thé för er service samt ett mindre kylskåp.
Möjlighet finns att förlänga resan med några dagar om så önskas. Kontakta oss så tittar vi på bokningssituationen.
Se närmare på de olika boenden under fliken "boende".
 
Packningstips -  sköna sportskor med bra sula rekommenderas.
Badkläder + badhanduk till stranden.
Lager på lager klädsel dvs allt från linne och shorts till varm tröja och lättare regncape/jacka samt solkeps + liten lätt ryggsäck att lägga i vattenflaska, byte och småsaker till behov. Vandringsstavar kan vara bra för er som vill ta med men ej nödvändigt. Solen skiner för det mesta här men var ändå beredd på kyligare vindar och ombyte vid regn.
För yogan: Enklare lätta liggunderlag finns på plats men den som vill kan givetvis ta med sig egen yogamatta, tag gärna med en egen handduk eller sjal.


Vandringen - Passar alla med hyfsad grundkondition men landskapet här i Ligurien är kuperat så bered er på varierad terräng. Vi vandrar genom byar på vägar men oftast grus, åsnestigar, eller pilgrimsleder i bergen.
 
Yoga -  Yogan hålls på klipporna vid havet varje morgon innan frukost. Vi kommer även att yoga på en naturskön plats utmed vandringsleden.
Yogan passar alla från nybörjare till redan vana yogautövare och innehåller effektiva verktyg för att gå ner i varv, släppa på muskelspänningar, få tankarna att lugna sig och sinnet att bli mer fokuserat.
Alla tränar utifrån sina egna personliga förutsättningar helt befriat från prestige, prestationer eller tävlan.

 
 
 
Preliminärt program:

 
Dag 1 - Ankomst under dagen och tid att installera sig efter resan.
Vi ses kl 18.30 för en välkomstskål med Prosecco samt lättare tiltugg på Casa Albertieri innan kvällens middag.
Kanske hinner ni först med ett dopp i medelhavet under eftermiddagen...
Vi går sedan på en rundvandring i byn för att lära känna och hitta bättre. Kvällen avslutas med en gemensam välkomstmiddag på restaurang/pizzeria Valdisogno i gamla stan.
 
Dag 2 – Yoga kl 08 - Frukost följt av guidad vandring via Pilgrimsleden via della Costa, som faktiskt är en del av den första pilgrimsleden från Rom till Santiago di Compostela. Vi utgår från Bordighera till vackert belägna bergsbyn Sasso och vidare till Vallebona för en fler rätters lunch på familjeägd mysig agriturismo.
Före lunch startar vi med ett avslappnande yogapass på det vackra torget i Sasso med hänförande vy över kusten. Naturskön vandring ca 8 km, 300 hm. Kuperad terräng. Tillbaks i Bordighera ca kl 17.
Kväll fritt upplägg.

 Dag 3 - Yoga kl 08 - Frukost -  Om dagen infaller med en torsdag är det marknadsdag utmed strandpromenaden i Bordighera som är öppen till ca kl 13. Marknaden brukar vara väldigt omtyckt att botanisera bland kläder, väskor, skor etc
För de som inte har andra planer samlas vi ca kl 13 för en gemensam picknick på stranden.

Fri eftermiddag. Här finns valet att bara koppla av i Bordighera eller ett mer aktivt förslag på cykeltur i Sanremo med möjlighet att cykla utmed den f d tågrälsen som numer är fin cykelled, rankad som en av Europas vackraste med medelhavet i blickfånget hela vägen. Väljer ni att cykla hela sträckan blir det ca 5 mil t&r men man kan givetvis ta det lugnare och bara cykla eller promenera en del av sträckan och slå sig ner för picknic eller strandhugg utmed vägen.

Kväll fritt upplägg.

Dag 4- Yoga - Frukost och därefter besök och guidad visning av konstnären Pompeo Marianis fantastiska trädgård och ateljé. Vi går upp från gamla stan ca 5 min promenad, denna unika ateljé räknas som en av de tio bäst bevarade konstnärsateljéer i världen från samma tidsepok. I trädgården satt även Claude Monet och målade och flera reproduktioner finns att se i trädgården på exakt samma plats där Monet målade dem. Besöket tar ca 1,5 tim.

- Fri lunch.

Eftermiddag /Kväll – transfer till Dolce Acqua kl 16.
Eftermiddag och kvällsutflykt i till hjärtat av Liguriens inland och den vackra Val Nerviadalen.
Vi startar med en guidad rundvandringen i det charmiga Castello Doria i medeltidsbyn Dolce Acqua. Byn är med på listan av de hundra vackraste byarna i Italien vilket man lätt kan förstå med sitt strategiska läge och den romanska stenbron som ingen mindre än Claude Monet målade av från olika vinklar och vrår när han vistades i trakten.
Efter rundtur i byn och i ruinerna av Castello Doria med sin spännande historia, avrundar vi med vinprovning av liguriska lokala kvalitetsviner och efterföljande slowfoodlunch på agriturismo i byn. Vid måltiden ingår vin till måltiden, vatten, kaffe dessert. 
Transfer tillbaka kl 21. och åter i Bordighera cirka kl 21.30.

Middagen inkluderar  en flerrätters måltid med dessert och kaffe samt vin /vatten till måltiden
Tidsåtgång ca från kl 16- 21.30.
 
Lördag 6/5 - Frukost och avresa. Yoga i mån av tid. Vid sen hemresa kan ni lämna bagaget hos oss under dagen.
 
Total kostnad 8950 SEK per person

Vid bokning ber vi om en anmälningsavgift på 2000 SEK per person. Resterande belopp  faktureras och ska vara inbetalt senast 30 dagar innan resan.

Skicka din intresseanmälan med följande uppgifter till info@goitaly.se
Namn
Adress
Telefonnr
Personnr
Emailadress
 
Vad ingår?
- 4 nätters boende i delat rum med riklig frukost samt yoga enligt programmet. Svensktalande medföljare/guide under samtliga aktiviteter. Yogalektionerna sker på svenska eller engelska.
- Yoga ingår enligt program
-  Prosecco med lättare italienska tilltugg vid ankomst.
- Välkomstmiddag  ankomstkvällen med husest vin eller annan valfri dryck samt dessert och kaffe..
 - Guidad vandring utmed pilgrimsleden via della Costa till byn Sasso med flerrätters slowfood-lunch med dryck samt dessert och kaffe. Paus för ett kortare avslappnande yogapass utmed vandringen.
- Picnic på stranden
- Besök och guidad visning av konstnären Pompeo Marianis fantastiska trädgård och ateljé.
- Utflykt/transfer till Dolce Acqua samt guidad visning av Castello Doria.
- Vinprovning i Dolce Acqua
- Flerrätters middag med dessert, kaffe och husets vin.

Stanna längre? Vill någon förlänga vistelse går det bra beroende på platstillgång, hör av er i så fall om vilka dagar det gäller för pris och info om boendet.
Enkelrum går att ordna för den som önskar det kostnaden är 500 SEK per natt.
 

 
 
 
Frivilliga aktiviteter utöver programmet. Bör bokas innan ankomst för den som vill utöka programmet.

- Cykeltur med guide på el-cykel  i kuperat landskap med bad i bergslagun och picnicpaket,  ca 6 tim t/r Bordighera. El cykel används ofta här i bergen för att alla ska kunna delta. I inlandet är det kuperat och vägarna bär uppåt men med el-cykel är det lätt som en plätt för alla att hänga med- Kostnad 800 SEK

- Cykeltur på egen hand utmed kustleden i Sanremo, ca 50 km f/r om man vill cykla hela sträckan. Gör egna strandhugg och bad eller stanna för kaffe och en gelato på trevlig strandbar utmed kusten. Giltig leg krävs som deposition. Behöver ej förbokas. Noli Bici i Sanremo hyr ut cyklar. -Kostnad ca 20€ för cykelhyra. Inget minimum antal.

 -SpaDag på Hotel Parigi, om intresse finns återkommer vi med prisuppgift.
 
I Bordighera finns det gott om fina badstränder för sol och bad och möjlighet att ta sig till grannstaden Sanremo för shopping eller cykla utmed strandleden, se ovan info.
 
 
Flygbiljett bokar ni själva. Transfer t/r flygplats ingår ej men jag kan hjälpa er boka minibuss. Transfer ca 30 euro per pers/enkel väg om man är flera än fyra personer  i transferbussen.  Alternativt går det bra att ta tåg till Bordighera. Tåget kostar ca 10 euro pers/enkel väg.
OBS! Tänk på att det är bra att boka ett flyg som landar i Nice på förmiddagen eller mitt på dagen, då är det lättare för eventuell samåkning från flygplatsen till Bordighera. Detsamma gäller avresedagen.
 
 
 
Varmt välkomna att höra av dig om du har frågor, funderingar eller önskemål.

info@goitaly.se
+46700555658
www.goitaly.se
 
 Allmänna villkor GoItaly och viktig information före anmälan
Börja med att anmäla dig till valt reseupplägg. Det gör du genom att skicka ett mail med nedan uppgifter till info@goitaly.se
Boka inte flyg innan din anmälan är bekräftad!
För bokning behöver vi följande uppgifter:
Namn
Adress + Mailadress
Telefonnr
Personnr
Vid bekräftelse om plats betalar du in en anmälningsavgift, faktura skickas.
30 dagar innan avresa ska slutbetalningen vara inbetald, faktura skickas.
Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift.
Observera! Reseförsäkring och avbeställningsskydd tecknar du själv genom din bank eller försäkringsbolag. Glöm inte ”blå kortet” (EU-kortet)!
Vi har inget ekonomiskt ansvar för kostnader av flygbiljett, inte ens i det fall resan måste ställas in (minimum antal 8 pers) Det totala priset för resan inkl. anmälningsavgiften betalas i så fall tillbaks i sin helhet.
Avbokningsvillkor:
Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan resan debiteras anmälningsavgiften.
Vid avbokning senare än 30 dagar innan resan debiteras fullt pris.
Vid sjukdom  senast 24 tim innan avresa som styrks med läkarintyg, återbetalas allt utom anmälningsavgiften.
 
Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet
Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.


 
 
 
 
 

 
 
                                                  
       
    

loading...