Namnlöst-2

SMAKA PÅ LIGURIEN - gastronomi, vin & slowfood - 5 nätter

LYCKA…. Hur uppnår vi det bäst?
Relationer, utebyte av samtal, skratt och upplevelser säger forskningen. Mindfulness och medveten närvaro i nuet.

Det är så vi kan sammanfatta våra uppskattade reseupplägg!
”Carpe diem” på riktigt liksom… 

SMAKA PÅ LIGURIEN - gastronomi, vin & slowfood

Välkomna till Ligurien
- Bordighera 3 nätter och Borgomaro 2 nätter för en både aktiv och avkopplande resa i njutningen och gastronomins tecken.

Resan startar med tre övernattningar i Bordighera utmed Medelhavet, strax innan gränsen till Frankrike.
För att få en upplevelse av både Medelhavsköket och det mer rustika inlandsköket i den här delen av Ligurien avslutar vi med att de sista två dagarn förflytta oss cirka en timme längre österut ovan provinshuvudstaden Imperia, till bergsbyn Borgomaro, en Medeltidsby som ligger vackert insprängd mellan bergen vid floden Maro som flyter genom staden.
 
Slowfood och ”chilometro 0” konceptet ligger oss varmt om hjärtat, där råvaror och måltider från närområdet omsorgsfullt tillagas för långa härliga måltider tillsammans.
Vårt mål är att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av lokala aktörer och odlare.  Vi vill bidra till att byarna i Liguriens inland ska fortsätta utvecklas som en levande landsbygd där man även i framtiden ska kunna uppleva Liguriens enogastronomi i en äkta och genuin miljö.
 
Liguriska köket är förutom pasta i olika former så som trofie och ravioli, baserat på ett hälsosamt och nyttigt kök med olika variationer av fyllda och friterade grönskaker samt sardiner, oliver,  tomater, bönor, kanin, get och vindsvin.
Typiskt för Ligurien är också pesto och stoccafisso.
 
Liguriska vin de  mest kända vinerna är Rossese di Dolce Acqua, Ormeasco, Pigato och Vermentino. Vi ska givetvis prova dem alla!
 

SMAKA PÅ LIGURIEN! Pris 15 750 SEK per person

- Upplev både Medelhavsköket och inlandsköket i en njutningfull och smakrik kombo inramad av en sagolik natur.
 

Bordighera ligger utmed medelhavet precis på gränsen mellan Italien och Frankrike och tillhör regionen Ligurien.
Här råder lugn och harmoni och man kan flanera eller kanske ta en löprunda utmed den vackra strandpromenaden, sola på klipporna vid kyrkan St Ampelio längst ut på udden eller prova det goda och nyttiga medelhavsköket på några av stadens flera restauranger. Från gamla stan till strandpromenaden promenerar man på fem minuter. På torsdagar hålls en populär marknad utmed strandpromenaden ca kl 08-13.  På fredagar en större liknande marknad i Ventimiglia.
 
Boende Bordighera
 
Casa Albertieri B&B   är ett antikt stenhus från 1600talets och också Bordigheras första rådhus, i rådsalen serveras frukost under takmålningarna, boendet ligger i den gamla delen av Bordighera (Bordighera Alta). Det drivs av arkitekten Maurizio och har tillhört hans familj i över hundra år.
Dormiusa suites& rooms  är friliggande rum i gränden via Lunga i gamla stan, med full komfort och privat ingång ca 1 minuts promenad från Casa Albertieri. Frukost äter gästerna gemensamt i salen på Casa Albertieri.
http://www.casaalbertieri.com/

Borgomaro ligger i inlandet strax norr om provinshuvudstaden Imperia.
Det är en gammal ligurisk by mellan grönska och olivträd, här går tiden långsamt och gatorna doftar av grönska, sten och sol. Floden Maro flyter genom byn och när kvällen kommer speglar sig byns siluett vackert på ytan.
 
Boende Borgomaro 
 
Relais del Maro är ett 4-stjärnigt hotell eller så kallat Albergo diffuso som består av 14 rum fördelade i 3 historiska byggnader belägna i staden Borgomaro, några kilometer från Liguriska havet. Det här är det autentiska Ligurien och du få njuta av det avslappnade, långsamma livet som är typiskt för en by där alla känner alla. Relais del Maro drivs av mor och dotter Elena som är utbildad sommelier.
Hotellet är miljöcertifierat och en liten oas med sin vackra trädgård och en pool som smälter in i utan att störa naturen.
https://www.residenzedepoca.it/en/accommodations/s/historic_house/relais_del_maro/

BELLA CIAO vino SLOWFOOD carpe diem GASTRONOMIA natura

VAD INGÅR
 

Pris 15 750 SEK per person
-     Boende tre nätter i delat dubbelrum med frukost i Bordighera Alta
-       Boende två nätter i delat dubbelrum med frukost i Borgomaro
-       Transfer mellan Bordighera och Borgomaro
-       Proseccoskål med liguriska tilltugg vid ankomst.
-       Guidad rundvandring i Bordighera följt av välkomstmiddag.
-       Vandringsdag  med lunch till bergsbyarna Sasso och Vallebona -       Proseccopaus  utmed leden. 
-       Utflykt till sagobyn Dolce Acqua i Val Nervia dalen med vinprovning och guidad visning i Castello Doria samt lunch, transfer inkluderat.
-       Vinprovning i Sarola med sommelier. Viner röda: Rossese di Dolce Acqua, Ormeasco. Viner vita: Pigato och Vermentino
-     Matlagningskurs Pasta & Pesto i Sarola, efterföljande lunch flera rätter inklusive vår egenlagade pasta.
-       Vandring med pic nic  i olivlunden, Borgomaro
-       Trerätters middag, dag 1,  dag 3, och dag 5
-        Vatten, kaffe och ½ flaska vin per person ingår till samtliga måltider.
-       Guider, inträden och dricks
-      Turistskatt

PROGRAM

Dag 1 Ankomstdagen  - Ankomst och incheck under dagen.
Var och en tar sig på egen hand till Bordighera. Närmsta flygplats Nice, Transfer kan förbokas alternativt tar ni tåget, en timmes vacker tågsresa med byte i gränsstaden Ventimiglia. Vi möter upp på plats.

Vi i möts kl 18 för en gemensam välkomstskål i salen på Casa Albertieri.
Innan middagen tar vi en kortare rundvandring i byn så ni ska lära känna och hitta bättre.
 
Dag 2 Vandring  med lunch till bergsbyn Sasso och Vallebona i vackra Sassodalen ovan Bordighera med  slowfood lunch i byn Vallebona.
Proseccoskål på idyllisk plats att svalka oss med innan flerrätters lunch serveras på trattoria i byn. Vandringen tar oss utmed Il Beodo och pilgrimsleden "via della Costa" som är en av många kustleder av denna berömda vandringsled (Rom- Santiago di Compostela) i horisonten syns medelhavet och Monaco och vägen kantas av odlingar och grönska. 
Tidsåtgång kl 10.00  och åter i Bordighera  ca kl 16, Kuperad terräng Ca 300 höjdmeter och ca 8 km.
 
Eftermiddag och kväll är fri för egna aktiviteter
 
 
Dag 3 Dolce Acqua - Dagsutflykt till hjärtat av Liguriens inland och den vackra Val Nerviadalen med guidad visning av det forna Castello Doria, som numera är en välbesökt ruin och resterna av en storhetstid då familjen Doria härskade i området.
Medeltidsbyn Dolce Acqua är med på listan över de hundra vackraste byarna i Italien och det är otroligt charmigt och mysigt att strosa runt i gränderna.  Efter en kortare vinprovning av det klassiska Rossese di Dolce Acqua avslutar vi med en flerrätters lunch på Agruturismo i Gumbi. Vid måltiden ingår vin till måltiden, vatten, kaffe, dessert.  Transfer t/r Tillbaka i Bordighera ca kl 16, tar ca 30 min.

Kväll gemensam middag på restaurang vid havet.

Dag 4  Frukost och avresa mot Borgomaro. Kanske hinner ni med ett sista dopp i Medelhavet innan vi lämnar Bordighera för att ta oss cirka en timmes färd mot nästa destination Borgomaro. På vägen stannar vi hos familjen Ramoino på Azienda Agricola Ramoino för lunch och vinprovning. Det ligger naturskönt i Sarola  några kilometer innan Borgomaro.
Matlagning – vinprovning  i Liguriens inland och den vackra Valle Imperodalen med vinprovning som hålls på engelska av sommelier Giovanni Revello. På vingården hos familjen Ramoino får prova några riktiga guldkorn av liguriska viner i kombination med en härlig slowfoodlunch på vingården. Vi provar även på att göra egen pasta och äkta ligurisk pesto på gårdens olivolja under ägarinnan Elviras överseende. Det måste ju dofta Italien!
Vid måltiden ingår vin till måltiden, vatten, kaffe dessert.
Efter en riklig lunch åker vi vidare den sista biten till Borgomaro och checkar in på Relais del Maro. Det serveras afternoon tea för den som önskar och tid finns att vila i trädgården eller hänga vid poolen.

Kvällen är fri för egen avkoppling att bara strosa runt bland gränderna i byn.

Dag 5   Lättare naturskön vandring på stigar och bland olivlundarna i bergen ovanför Borgomaro.
Vi vilar på en naturskön plats och intar vår pic nic med bröd, ost, lokala charkuterier och vi provar liguriens stolthet den liguriska olivoljan av sorten Taggiasca välkänd för sin milda fina smak. Cirka kl 10-14.
Vill någon hellre ta sig ner till kusten och Imperia, kanske för en cykeltur utmed havet är det självklart fritt val den här dagen. Lokalbussar går från Borgomaro till Imperia några gånger per dag, taxi kan  också bokas.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter eller strövtåg runt byn, kanske lockar ett bad i floden eller varför inte bara slå sig ner på den lokala baren och kolla in bylivet.

Kväll – Gemensam avslutande liguriska middag på restaurang Etta Enosteria.
Vi får prova restaurangens innovativa rätter på några av de mest klassiska omtyckta recepten.

Dag 6  Efter frukost är det dags att checka ut och transfer kan förbokas till flygplats eller tågstation.

ALLMÄNNA VILLKOR

Allmänna villkor GoItaly
Viktig information före anmälan
Börja med att anmäla dig till valt reseupplägg. Det gör du genom att skicka ett mail till info@goitaly.se men läs först igenom informationen nedan.

För anmälan krävs:
Namn, adress, personnummer /organisationsnummer, telefonnummer samt mailadress till den person som fakturan ska ställas till.
Observera! Boka inte flyg innan din anmälan är bekräftad!
Vid bekräftelse om plats betalas anmälningsavgift 30% av resans totala pris.
30 dagar innan avresa ska slutbetalningen på totala beloppet vara inbetald.
Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift.
Reseförsäkring och avbeställningsskydd tecknar gästen själv genom sin bank eller försäkringsbolag. Glöm inte det ”blå kortet” (EU-kortet)

Avbeställningsvillkor:
Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan resan debiteras anmälningsavgiften.
Vid avbokning senare än 30 dagar innan resan debiteras fullt pris.

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet
Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.

Anmälan info@goitaly.se
Mer info och kontakt www.goitaly.se
Anki Nordén +46 700555658


 

INFO &
BOKNING
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig