Namnlöst-2

Målarkurs i Ligurien 4-9 Juni 2024

Välkommen på målarkurs till Ligurien i samarbete med konstnären Joakim Allgulander.


 

Joakim Allgulander är en erfaren lärare samt en etablerad konstnär. Under flera år hade han sin bas i London där han drev populära konstkurser för vuxna, så väl för nybörjare till mer erfarna konstnärer.
Nu är han bosatt i Ligurien och byn Perinaldo strax norr om Bordighera.

Under målarveckan kommer vi att teckna i blyerts, kol och kritor samt måla i akryl och akvarell. Varje dag kommer att ha ett tema eller teknik och du kommer att få den individuella hjälp och inspiration du behöver utifrån din nivå.
En mer detaljerad veckoplan skickas ut innan resan.
 

Målarkursen hålls i salen på Casa Albertieri B&B som ligger i den gamla delen av staden, Bordighera Alta samt en dag i Perinaldo.
Byggnaden som uppfördes på slutet av  1600-talet var en gång det första rådhuset i Bordighera och salen där kursen hålls var rådsalen där många viktiga beslut fattades.
Här driver Maurizio bed & breakfast och våningen har varit i hans familjs ägo under mer än ett sekel.
Nu ska det bli ateljé för några dagar och givetvis avslutar vi med ett färgsprakande vernissage!
 
Här bland gränderna känner man tidens förnimmelse i varenda gatsten och nära tillhands finns barer, restauranger, tobaksaffär, bageri och den obligatoriska kyrkan på piazzan. Alla kommer hitta sin favoritplats och vinkel för att måla eller skissa.
Genom pinjelunden skymtar havet azurblått och några minuter bort når man strandpromenaden och nya delen av staden. 
 
Kursen vänder sig till såväl nybörjare som er med mer erfarenhet men framförallt till alla er som är nyfikna och vill öva och lära mer om olika tekniker med Italien som en inspirerande fond till paletten.
 
Kursen hålls främst på engelska då det kommer att bli en mixad grupp med olika nationaliteter.
 
 

Program

Tisdag 4/6
Ankomst under dagen och alla är välkomna att installera sig på sina respektive boenden.
Vi samlas till en välkomstaperitivo under eftermiddagen när alla anlänt och får en närmare introduktion om målarkursens upplägg.
Därefter fortsätter vi med en kortare byvandring och lite historia runt Bordighera och Claude Monets vistelse i staden, innan vi sätter oss till bords för en gemensam välkomstmiddag på restaurang/pizzeria i gamla stan.
 
Onsdag 5/6
Frukost följt av målarutflykt till Joakims egen by Perinaldo och besök i konstnärens ateljé med lunch på trattoria i byn.
Transfer tur och retur. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
 
Torsdag 6/6
Efter frukost tar vi oss några minuters promenad upp till den italienske impressionisten Pompeo Marianis parkliknande trädgård och ateljé. Kursen hålls utomhus och följs av  pic nic och fritt måleri i trädgården.
Här målade Claude Monet flera av sina målningar under sin vistelse i Bordighera vintern1884 och reproduktioner finns utställda i trädgården.
Kvällen är fri att spendera på egen hand och möjlighet finns att arrangera en utflykt med vinprovning och middag i byn Dolce Acqua för den som önskar. Vi återkommer om det närmare inpå resan.
 
Fredag 7/6
Frukost och därefter lättare vandring utmed bevattnings och pilgrimsleden Il Beodo till bergsbyn Sasso. Här smakar det bra med en pic nic vid stenbordet under olivträdets skugga och dagen fortsätter med fritt måleri på lämplig plats i byn. Vandring cirka 3 km, lätt kuperad terräng på stigar och grusväg.
Fri kväll eller eventuellt en utflykt eller gemensam aktivitet för de som vill.
 
Lördag 8/6
Målarkurs i salen på Casa Albertieri alternativt utomhus vid havet. Lunchar gör ni på egen hand idag.
Under eftermiddagen träffas vi och förbereder oss för avslutande vernissage av era nyskapade alster.
Kl. 18 Vernissage i salen och mingel med inbjudna bybor.
Kl. 20 Gemensam avskedsmiddag på restaurang.
 
Söndag 9/6
Arrivederci!
Ni är varmt välkomna att förlänga vistelsen om ni vill eller ta ett sista dopp i Medelhavet och lämna bagaget över dagen vid sen avresa.
 

Pris  € 1190

      Det här ingår
 
-       Fem nätters boende i delat dubbelrum inkl. frukost.
Boende på Casa Albertieri B&B eller närliggande alternativ.
-       Målarkurs med Joakim Allgulander alla dagar. Kursen hålls i salen på Casa Albertieri och även utomhus beroende på väderlek.
-       All nödvändig målarutrustning för kursen, staffli, penslar, färger etc.
-       Två middagar i Bordighera - första och sista kvällen.
-       En ligurisk slowfood lunch på trattoria i Perinaldo.
-       Två pic nic luncher ute i det fria.
-       Inträden och utflykter med transfer enligt programmet.
-       Vernissage med tilltugg och dryck.
-       Husets vin/öl eller alkoholfritt i samband med ovan måltider.
 
 
Det här ingår inte
 
-       Flygresa och transfer till och från flygplatsen ingår inte. Närmsta flygplats är Nice och under dagen går det enkelt att ta tåg till Bordighera cirka 1, 5 timmes restid.
Vi kan även hjälpa till att boka transfer med upphämtning på flygplatsen.
Vi rekommenderar att boka ett flyg som landar mitt på dagen på ankomstdagen för att kunna utnyttja tiden maximalt.  Inför hemresan är det bra att tänka på att flyget inte avgår alltför tidigt från Nice av samma skäl och med tanke på transfertid till flygplatsen. Vi rekommenderar Ticket privatresor om ni vill ha hjälp med bokning av flyg. Kontakta oss gärna så kan vi titta tillsammans på lämplig avresa.
 
-       Möjlighet finns att förlänga vistelsen för den som önskar.
 
-       Vill någon ha med sig resesällskap som inte deltar i målarkursen finns eventuellt möjlighet till det. Hör av er för mer info.
 
-       Enkelrumstillägg € 50 natt per person. Bokas i god tid.

Bordighera och boendet

Bordighera ligger utmed medelhavet precis på gränsen mellan Italien och Frankrike och tillhör regionen Ligurien.
Här råder lugn och harmoni och man kan flanera eller kanske ta en löprunda utmed den vackra strandpromenaden, sola på klipporna vid kyrkan St Ampelio längst ut på udden eller prova det goda och nyttiga medelhavsköket på några av stadens flera restauranger. Från gamla stan till strandpromenaden promenerar man på fem minuter. På torsdagar hålls en populär marknad utmed strandpromenaden ca kl 08-13.  På fredagar en större liknande marknad i Ventimiglia.
Bordighera är en perfekt utgångspunkt för att vandra, cykla eller med bil utforska italienska och franska Rivieran. Närliggande Sanremo ca 10 km, Monte Carlo ca 30 km eller charmiga bergsbyar i inlandet  når man enklast med bil på ca 30 min. Närmsta flygplats är Nice i Frankrike ca 1- 1,5 tim med bil/tåg.
 

Övrig information

Matallergi och intolerans meddelas innan resan så gör vi vårt bästa för att tillmötesgå era önskningar.
Packningstips  Sköna sportskor med bra sula rekommenderas.
Lager på lager klädsel dvs allt från linne och shorts till en tröja och lättare regncape/jacka samt solkeps + liten lätt ryggsäck att lägga i vattenflaska, byte och småsaker till behov.  En varm sjal eller tröja kan vara skönt att ha vid utomhusaktiviteter då det kan vara svalt morgon och kväll. Vattenflaska för påfyllning är bra att ha.
Solen skiner för det mesta här men var ändå beredd på kyligare vindar och ombyte vid regn. Glöm inte badkläder och badhandduk.
 

Allmänna villkor

Viktig information före anmälan
Börja med att anmäla dig till valt reseupplägg. Det gör du genom att skicka ett mail till info@goitaly.se men läs först igenom informationen nedan.

För anmälan krävs: Namn, adress, personnummer/organisationsnummer, telefonnummer samt mailadress till den person som fakturan ska ställas till.
Observera! Boka inte flyg innan din anmälan är bekräftad!
Vid bekräftelse om plats betalar du in anmälningsavgift på 30%  per person.
30 dagar innan avresa ska slutbetalningen vara inbetald. Resans pris är i euro. Kursen räknas om till svenska kronor vid betalningstillfället.
Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift.

Observera! Reseförsäkring och avbeställningsskydd tecknar varje gäst själv genom sin bank eller försäkringsbolag. Glöm inte ”blå kortet” (EU-kortet)!

Avbeställningsvillkor:
Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan resan debiteras anmälningsavgiften.
Vid avbokning senare än 30 dagar innan resan debiteras fullt pris.

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.


Anmälan: info@goitaly.se
www.goitaly.se
+46 700555658
Varmt välkomna med er anmälan!

loading...

Boendet i Bordighera Alta

Boende  Plats i delat två bäddsrum  Boendet kan variera beroende på platstillgång men oftast bor gästerna i något av rummen i huvudbyggnaden på Casa Albertieri B&B alternativt Dormiusa Affittacamere eller närliggande boende i Bordighera gamla stan. 
Trappor förekommer och hiss finns inte.
Rummen har egna badrum, kaffe/vattenkokare samt tillgång till kylskåp.
 
Slutgiltigt boende meddelas 1 månad innan.
Riklig frukost ingår oavsett boende.
 

INFO & BOKNING
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig