Namnlöst-2

Sanremo - Cykling i Ligurien 9-13 maj 2018 - fyra nätter

Det här är cykelresan för dig som vill kombinera cykling med allt gott som Italien har att bjuda i form av betagande vyer, charmiga bergsbyar, en glass och kaffepaus i någon bergsby och en god avslutning på dagen  med en god lång middag. Det här är i första hand en upplevelseresa och området är perfekt för din uppladdning inför cykelsäsongen vare sig du är van landsvägscykling eller mest har suttit på spinningcykeln.

Blir vi många delar vi in oss i olika grupper, en som tar det lite lugnare och en som har mer vana. Alla ska känna att de hänger med. Att njuta av upplevelsen är den största drivkraften, inte farten. Det är dock viktigt att man är medveten om att det förekommer en del trafikerade vägar innan vi når det liguriska inlandet med backar, byar och storslagna vyer. Där stannar vi och njuter av en kaffe eller panino på någon vacker plats.

Svenska cykelguiden Madeleine Devenyi är utbildad och licenserad ´Accompagnatore Cicloturistica´ (CykelTuristGuide), inskriven i Turin, Piemonte, hon bor och lever i Italien sedan många år. Madeleine känner till varenda kurva och leder gruppen samt lägger upp rutterna utifrån gruppens erfarenhet och kompetens.

Sanremo är huvudorten på den Italienska Rivieran och gränsar till Frankrike. Nice är närmsta flygplats och ligger endast drygt en timmes bil eller tågresa bort. Den glade bagaren lyser kanske med sin frånvaro men Alfred Nobels närvaro i staden är fortfarande påtaglig och man kan besöka hans villa på Corso Cavaletti med ett museum i bottenvåningen och en Boforskanon i trädgården...   San Remo är "BlomsterRivierans" mest färgstarka ros och med sina många sekelskiftshotell, exklusiva affärer, trevliga restauranger, gamla och nya hamnen och fina stränder är det ett perfekt utgångsläge för att upptäcka kusten.

Boendet  Plats i delat tvåbäddsrum (trebäddsrum i vissa fall och på begäran) på central beläget trestjärnigt hotell i Sanremo med mycket bra restaurang.

Cyklingen  Passar alla med hyfsad grundkondition men landskapet här i Ligurien är kuperat så bered er på en del varierad terräng, trafik på sina håll när man ska ta sig upp i inlandet och en del tuffa backar.
Om du är landsvägscyklist och använder cykelskor med fäste till pedalen, ta gärna med dem och meddela oss endast vilken typ, så att vi kan montera rätt pedaler. Hjälm ingår i cykelhyrningen, men om man vill ha sin egen, så tar man givetvis med sig den. En bra gymnastiksko för den som inte är van till att cykla fast spänd vid pedalen rekommenderas varmt.

Tariff  6850 sek per person. Anmälningsavgift på 1500 sek per person betalas vid bokning och resterande belopp 5350 sek en månad innan avresan. OBS! Innan inbetalning kontakta GoItaly för bekräftelse av plats i gruppen.
Anmälningsavgiften samt slutbetalning betalas in till GoItaly Bankgiro  232-6213

OBS! Glöm ej att skriva ditt namn samt ankomstdatum som referens. Ex: LisaAndersson9maj

Ingår:
- Cykelhyra
- Ledarledda cykelturer 3 dagar enligt ovan program
- Del i dubbelrum
- Halvpension (frukost och lunch eller middag med kaffe dessert husetsvin/vatten )
- VälkomstProsecco ankomstkvällen innan middag


Tillkommer:
- Enkelrumstillägg 2.100 kr
- Dryck, fika, kaffe utmed rutten.
- Flygresa t/r, inte heller transport t/r flygplatsen Nice - Bordighera men det brukar fungera fint att samordna transfer till ett bra pris (ca 20-30 euro per person och sträcka beroende på hur många man är i transfern). Det går också smidigt att ta tåget från Nice till Sanremo (ca 1,5 tim)

Tveka inte att höra av er för funderingar eller om ni vill reservera en plats i gruppen.

OBS! Min antalet för att resan ska kunna genomföras är 6 pers (Bokningsläget 30 dagar innan resan) Vid mindre än 6 pers återbetalas hela beloppet inkl. anmälningsavgift alternativt kan ni välja att enbart bo på hotellet och semestra på egen hand till reducerad tariff.

Benvenuti!

info@goitaly.se

+46 700 555658


Preliminärt program:


Onsdag: Ankomst, individuell check in under dagen. Kl 18  välkomstskål med Prosecco på hotellet i Sanremo där vi får berätta lite mer om  vårt upplägg inför de här dagarna och gå igenom cykelrutterna samt trafiksäkerhet och anvisningar för att undvika skador. Vi avslutar med gemensam middag på hotellet.

Torsdag 10/5 : 3/4 -Dag med destination BOSCOMARE

Tot.km :                        56
Tot. effektiv tid:      4-5 hr
Tot. stigning:          540mt
Pietrabruna ligger      407m.ö.h.
Boscomare:              350m.ö.h.

Efter frukost provar vi cyklarna och förbereder oss inför dagens halvdagstur. Cyklingen börjar utmed den tidigare tågrälsen som nu är omgjord till cykelled och rankad som en av Europas vackraste sådana. Här känner vi saltstänket från medelhavet och kanske stannar vi för en kaffepaus på någon strandbar innan vi cyklar vidare upp från kusten mot natursköna vyer och charmiga bergsbyar. 

Idag väntar en cykeltur upp till bergsbyn Boscomare via Pietrabruna, vi njuter av vyerna av och det finns fontäner att fylla på vattenflaskorna då det behövs. Vi passerar lavendelodlingar och de för Ligurien så typiska olivträden…ett par åsnor kommer att heja på oss i mitten av sträckan...
Väl uppe väntar en lättare "brunch" i baren och det är onödigt att nämna utsikten… vi låter den tala för sig själv.
Kanske hinner vi med rundvisning och besök i byns konstgalleri. Boscomare är dekorerad av skulpturer i trä, järn, etc av Signor Fossati och hans lika konstnärliga fru (gediget intresse av film, musik…)  Paret har designat fasaderna med målningar från Fellini-filmer, Clockwork Orange, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe…etc.    Eftermiddagen är vi tillbaks på hotellet och det finns tid för ett bad i medelhavet, en runda på stan, lite shopping eller kanske en aperitivo och kvällen är fri för egna gastronomiska upplevelser och  strövtåg i Sanremo by Night för den som har lust.

Fredag 11/5:  CYKLING - HEL dag med destination, CERVO

Tot. km:                        64
Tot. effektiv tid:      ca.4-5tim
Tot. stigning:          510mt
Cervo ligger 66 m.ö.h. lätt igenkänd på avstånd med dess barockbyggda kyrka, även kallad "Korall Kyrkan".


Vi startar direkt på cykelbanan utmed havet och fortsätter de ca 10km till San Lorenzo, där vi måste cykla ut på Aurelian, den biltrafikerade statsvägen, innan vi når Imperia.
I Oneglia stannar för en snabb kaffe för att kunna beundra den fantastiska hamnen, som dessutom är värd för en årlig sammankomst utav segelbåtar från hela världen under en s.k. Raduno. Kan nämnas att bland annat tremastaren, Lady Ellen från Skärholm på Tjörn, legat här för några år sedan.
Härifrån kan vi sedan fortsätta de nästa 3-4km utmed havet till Diano Marina där vi återigen blandar oss in i trafiken…sunt förnuft, ögon i nacken och trafikvett gäller som alltid.
Vill dock gärna tillägga att i Ligurien, speciellt i detta område, är bilförarna mycket vana vid cyklister på vägarna och ömsesidig respekt gör att det vanligtvis går smidigt och bra. Vi tar det sakta och lugnt och dessutom cyklar vi givetvis endast i indianfil och inga dubbelfiler här.
Snart kan vi  se Cervo upp på en kulle och det återstår nu endast några kilometer att trampa uppför. En typisk och lokal lunch väntar oss på Restaurang Bellavista samt en oemotståndlig utsikt. Cervo är en kulturmärkt medeltidsby med mycket historia och kustpanorama.  Efter lunch ger vi oss tid att utforska byn lite närmare med en promenad och eventuellt besök i kyrkan, för att låta lunchen sjunka lite innan vi sätter oss i sadeln igen och cyklar tillbaks till Sanremo. Kvällen är fri.
Lördag 12/5:  Idag är det marknadsdag i Sanremo, vi rekommenderar en sväng till den på fm. för att fylla resväskan med italienska delikatesser eller bara insupa atmosfären. Här hittar man allt som hör en marknad till, kläder, skinnväskor, skor, smycken... allt från "tingel tangel" till kvalitetsvaror. Vi träffas runt kl 13 för dagens etapp.

CYKLING 1/2 - DAG

“Terassen”  - Castellaro-Pompeiana-Terzorio.

Tot.km: 30
Tot. effektiv tid:  2,5hr
Tot. stigning:  350mt

Vi lämnar cykelbanan för att ta oss upp på en terassliknande "ryggrad" strax ovanför kustremsan. 
Den första byn vi kommer till efter ca. 4 km heter Castellaro och ligger 275 m.ö.h. Där kan vi fylla på vattenflaskorna och andas ut lite kort.  
Här kör vi in på en mindre asfalterad väg som går mellan olivterasserna och är nästintill otrafikerad…. Vi får njuta av panoramavyer, lite upp o ner för backarna igen…och efter ca.4km ligger byn Pompeiana och väntar på oss… 
Här stannar vi till en stund, sätter oss i baren, tar en fika och njuter av utsikten …
Här finns återigen en fontän vid behov av refill. Vi fortsätter sedan till nästa by, Terzorio, hela tiden mellan olivträden och den mäktiga vyn nedanför.
Vi har nu framför oss ev drygt 3,5km´s nedförsbacke tillbaka till kusten där vi kör in på cykelbanan som tar oss tillbaka. Har vi tid och lust så stannar vi till på Skippy Bar för en kaffe eller något svalkande att dricka innan vi med förnyade krafter trampar tillbaks mot Sanremo och hinner kanske med ett kvällsdopp innan middagen serveras på en av våra favoritrestauranger i Sanremo.

Söndag 13/5: Avslutande frukost och... Arrivederci! Det finns möjlighet att förlänga vistelsen för den som önskar.


Allmänna villkor GoItaly
Viktig information före anmälan
Börja med att anmäla dig till valt reseupplägg. Det gör du genom att skicka ett mail till info@goitaly.se men läs först igenom informationen nedan. Länk till anmälan finns efter informationen.
Observera! Boka inte flyg innan din anmälan är bekräftad!
Vid bekräftelse om plats betalar du in 20 % av avgiften som anmälningsavgift. Vad som gäller i just ditt fall får du separat betalningsinformation om.
30 dagar innan avresa är slutbetalningen
Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift.
Observera! Reseförsäkring och avbeställningsskydd tecknar du själv genom din bank eller försäkringsbolag. Glöm inte ”blå kortet” (EU-kortet)!
Avbeställningsvillkor
Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan starten debiteras 30 % av avgiften.
Vid avbokning senare än 30 dagar innan starten debiteras fullt pris.
Vid sjukdom  senast 24 tim innan avresa som styrks med läkarintyg, återbetalas allt utom anmälningsavgiften.
Anmälan info@goitaly.se
Mer info och kontakt www.goitaly.se
+46 700555658
 
Varmt välkomna med er anmälan!