Namnlöst-2

Bordighera - Upplevelser & Vandring 9-13 maj 2018 - fyra nätter

Längtar du efter en aktiv semester i kombination med relax. Då är den här resan något för dig! Koppla av med lättare vandring mellan charmiga genuina bergsbyar,  cykla, bada,  njut av mat, dryck och umgänge  i vackra Ligurien och med medelhavet i horisonten.

”Slow” är ledordet för den här upplevelsen och slow står för slowfood med fokus på vällagad mat på lokala specialiteter och traditionella recept lagat från grunden och kanske mest av allt slow som i tanken att ta sig tid och njuta av stunden.

Catarina Norén är medhjälpare och följeslagare på den här resan och kommer att se till att alla trivs och får ut mesta möjliga av vistelsen. Catarina har varit med flera gånger på GoItalys olika reseupplägg och känner väl till området.


Program:


Onsdag: Ankomst, individuell check in under dagen. Kl 19  välkomstskål med Prosecco på Casa Albertieri där Catarina får berätta lite mer om  vårt upplägg inför de här dagarna. Vi avslutar med en välsmakande gemensam middag på Ristorante Pizzeria Valdisogno,  som vunnit pris för bästa pizzabotten i Italien (något med mjölet och jäsningsprocessen) finns annat gott på menyn för den som inte är sugen på pizza.Torsdag: Gemensam frukost kl 08.30. Sedan rekommenderar jag ett besök på den färgrika marknaden utmed Bordigheras strandpromenad. Här kan ni handla allt från skor och väskor till olika lokala delikatesser.  Kl. 11 samlas vi för vandring från Bordighera via pilgrims leden Roma – Santiago di Compostela (via della costa) som utmed den gamla bevattningsleden anlagd av romarna tar oss förbi  kuperat landskap och vackra odlingar upp till byn Sasso där en smaklig lunch väntar oss. Vi vänder sedan åter mot Bordighera där vi väntas vara tillbaks ca kl 16. Em /kväll fri. Dagens vandring ca 8 km höjdmeter ca 300

Fredag: :  Kanske börjar ni med en powerwalk utmed strandpromenaden innan gemensam frukost serveras kl 09. i salen på Casa Albertieri.  Kl 10.30 upphämtning för transfer upp till byn Pigna (ca 30 min från Bordighera en bit upp i de Liguriska bergen). På vägen får vi möjlighet att stanna till en stund i den vackra medeltidsbyn Dolce Acqua  innan vi fortsätter vidare mot Pigna. Vi startar vid de vackra källorna strax utanför byn  , kanske lockar ett bad innan vi  fortsätter till fots till Pigna för en lättare lunch. Därefter vandrar vi vidare upp till bergsbyn Castellvittorio och Terry som kommer att hålla i eftermiddagens och kvällen matlagningskurs med gemensam avslutande middag på allt gott vi lagat. Vi börjar vid ankomst ca kl 15.30  med något svalkande att dricka, Terry presenterar menyn sedan följer matlagning, mellanmål  och avslutningsvis middag. (Se hemsidan www.goitaly.se  under matlagningsfliken bilder på hur det kan gå till). Transfer tillbaks till Bordighera kl 22. - Vandring ca 4 km, hm ca 400mLördag:  Frukost kl 09. Dagen är sedan fri för egna aktiviteter. En dag på stranden? Eller varför inte ta bussen till grannstaden Sanremo (ca 10 km från Bordighera) för en cykeltur med strandhugg utmed en av Europas vackraste cykelleder som leder fram via gamla tågrälsen utmed havet. Vill man kan man cykla hela sträckan på ca 50 km, flera cykeluthyrare finns utmed cykelleden. För de som vill cykla ingår cykelhyra och  Catarina som följeslagare. Idag är det marknadsdag i Sanremo så det kanske kan locka med en shoppingrunda eller bara sitta på ett café med en espresso och insupa atmosfären för de som hellre föredrar det eller när cykelturen är avslutad.  Kväll gemensam avskedsmiddag  i Bordighera ca kl 20.

Söndag: Avslutande frukost och... Arrivederci!

Bordighera är en charmig liten stad känt för sitt milda klimat precis vid medelhavet ca 1 tim från Nice; som också är närmsta flygplats. Bordighera är perfekt som bas för att utforska det liguriska inlandet och italienska och franska Rivieran, eller bara insupa cool gammaldags elegans och lugn och ro här i Bordighera. Här vistades bl.a konstnären Claude Monet, arkitekten Charles Garnier (som projekterade operan i Paris bl.a) och Drottning Margherita av Savojen. Här finns också gott om fina badplatser och trevliga restauranger att njuta av konsten att inte göra någonting "il dolce fare niente" eller en mer aktiv semester för den som så önskar.


Boendet  Plats i delat tvåbäddsrum (trebäddsrum i vissa fall och på begäran) kan variera beroende på platstillgång men oftast bor gästerna i något av rummen i huvudbyggnaden på Casaalbertieri alternativt Dormiusa eller närliggande boende i Bordighera gamla stan.
Enkelrum - Boende på Hotel La Lucciola i centrala delarna av Bordighera (några minuters promenad från gamla stan) för de som önskar enkelrum Säg till vid intresse för prisuppgift på enkelrumstillägg.
Slutgiltigt boende meddelas 1 månad innan avresa.
Riklig frukost ingår oavsett boende.

Vandring/cykling  Passar alla med hyfsad grundkondition men landskapet här i Ligurien är kuperat så bered er på en del varierad terräng. Vi vandrar genom byar på vägar men oftast grus, åsnestigar, eller pilgrimsleder i bergen. Vandringarna varierar, ca 4-10 km per vandring och hm ca max 500 m. Cykelleden utgår från grannstaden Sanremo och är rankad som en av Europas vackraste cykelleder, här kan man cykla i lugn takt utmed havet på den fd tågrälsen ca 40 km asfalterad cykelbana.


Packningstips  Sköna sportskor med bra sula rekommenderas.
Lager på lager klädsel dvs allt från linne och shorts till en tröja och lättare regncape/jacka samt solkeps + liten lätt ryggsäck att lägga i vattenflaska, byte och småsaker till behov.  En varm sjal eller tröja kan var skönt att ha då det kan vara svalt på morgonen och kvällen
Solen skiner för det mesta här men var ändå beredd på kyligare vindar och ombyte vid regn.


Kostnaden är 5950 sek per person. Anmälningsavgift på 1000 sek per person betalas vid bokning och resterande belopp 4950 sek en månad innan avresan. OBS! Innan inbetalning kontakta GoItaly för bekräftelse av plats i gruppen.
Anmälningsavgiften samt slutbetalning betalas in till GoItaly Bankgiro  232-6213

OBS! Glöm ej att skriva ditt namn samt ankomstdatum som referens. Ex: LisaAndersson9maj


Ingår:
Boende med riklig frukost, fyra nätter i delat två-bäddsrum. Välkomstbubbel och halvpension (en lunch eller middag per dag) med all dryck till maten.  Cykelhyra.  Matlagningskurs en av kvällarna där vi får laga pasta från grunden och olika lokala specialiteter med efterföljande flerrätters middag vilket brukar vara en av resans höjdpunkter. Följeslagare på alla utflykter och vandringar enligt programupplägget. Alla transfers t/r de olika vandringarna och aktiviteterna ingår. 

Ingår inte: Flygresa t/r, inte heller transport t/r flygplatsen Nice - Bordighera men det brukar fungera fint att samordna transfer till ett bra pris (ca 20-30 euro per person och sträcka beroende på hur många man är i transfern).

Observera att programmet är preliminärt och kan ändras något beroende på öppettider och väder.

Tveka inte att höra av er för funderingar eller frågor eller om ni vill reservera en plats i gruppen.


Benvenuti!

info@goitaly.se

+46 700 555658


Allmänna villkor GoItaly
Viktig information före anmälan
Börja med att anmäla dig till valt reseupplägg. Det gör du genom att skicka ett mail till info@goitaly.se men läs först igenom informationen nedan. Länk till anmälan finns efter informationen.
Observera! Boka inte flyg innan din anmälan är bekräftad!
Vid bekräftelse om plats betalar du in 20 % av avgiften som anmälningsavgift. Vad som gäller i just ditt fall får du separat betalningsinformation om.
30 dagar innan avresa är slutbetalningen
Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift.
Observera! Reseförsäkring och avbeställningsskydd tecknar du själv genom din bank eller försäkringsbolag. Glöm inte ”blå kortet” (EU-kortet)!
Avbeställningsvillkor
Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan starten debiteras 30 % av avgiften.
Vid avbokning senare än 30 dagar innan starten debiteras fullt pris.
Vid sjukdom  senast 24 tim innan avresa som styrks med läkarintyg, återbetalas allt utom anmälningsavgiften.
Anmälan info@goitaly.se
Mer info och kontakt www.goitaly.se
+46 700555658
 
Varmt välkomna med er anmälan!