Namnlöst-2

MåBra-resa till Hjärtat av Italien 24-28 maj 2018 - fyra nätter

Byn Palombara Sabina i närheten av vårt boende Byn Palombara Sabina i närheten av vårt boende

 
         Måbra-resa till Hjärtat av Italien  24-28 maj 2018
                Kultur - Relax – Termalbad -  Vandring -  Olivolja - Slowfood
 
                   
 
Följ med oss till hjärtat av Italien! Här i närheten av den pittoreska byn Palombara Sabina drygt tre mil norr om Rom i naturreservatet Parco Regionale dei Monti Lucretili, väntar en långhelg med lika delar, kultur, relax, termalbad, vandring och självfallet kryddas vistelsen av underbara långa välsmakande måltider. Vi är ju i Italien!
Annika Widén är vår följeslagare på den här resan och hon har bott i området runt Rom större delen av sitt liv och kan trakten på sina fem fingrar. Annika kommer att se till att det här blir en alldeles unik upplevelse.
 
 
                 
 
Preliminärt Program:

 
Torsdag 24 maj – ankomst under dagen och check in på Tenuta La Salvia.  Det kanske kan vara skönt med ett dopp i poolen och vila ut efter resan innan välkomstaperitivon serveras följt av en introduktion av agriturismon vi bor på. Ägarparet berättar lite historia runt Tenuta La Salvia och vi får provsmaka deras egen olivolja som tillhör toppskiktet av olivoljor i denna del av Italien. Det kommer även finnas möjlighet för er att köpa med sig någon flaska hem om det finns plats i väskan. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på lokala traditionella rätter.
 
Fredag 25 maj –  Vi kanske startar med ett förmiddagsdopp i poolen och låter frukosten smälta lite innan vi ger oss av vidare mot närliggande Tivoli och rundtur i Villa d’Este. Vi äter en smaklig lunch på trevlig trattoria innan det är dags att vända hem till Tenuta La Salvia igen för några timmars egentid; lite poolhäng, bad sol och bara njuta av stunden. På kvällen samlas vi för gemensam grillkväll ute i trädgården och ser solen gå ner över kullarna som omger agriturismo Tenuta la Salvia.
 
Lördag 26 maj - Efter frukost tar vi oss med transfer till naturreservatet som omger Monteflavio. Vandringen bär sakta uppåt och vi intar våra picknickmackor på en platå med betagande utsikt över hela området. På eftermiddagen fortsätter vi i transfer mot den suggestiva byn Palombara Sabina, guidad rundtur i byn med besök i medeltidsborgen som tronar på höjden. Vi rundar av besöket här med en äkta slowfood inspirerad middag på rustik restaurang i byn.
 
 Söndag 27 maj  – Efter frukost ger vi oss av till Terme Cretone som är ett välkänt termalbad i området. Det hälsofrämjandet vattnet är välgörande för både kropp och själ och vi har eftermiddagen på oss att bada och koppla av här. Vi äter en lättare lunch här. För den som önskar finns möjlighet till att ta behandlingar i form av olika typer av massage. Det är vår sista kväll tillsammans och vi avrundar de här dagarna med en skål och en flerrätters måltid på Tenuta La Salvia.
 
Måndag 28 maj – Avresedag. Vi säger arrivederci och tackar för dessa dagar.
 
Gemensam transfer kan ordnas t/r Roms flygplats Fiumicino. Tariff beroende på hur många i transfern räkna med ca 30 euro per person och enkel resa.
Möjlighet finns att förlänga vistelsen efter avslutat programupplägg. Eller varför inte börja eller avsluta med några dagar i Rom?
.
                        
Boendet: Tenuta La Salvia är en familjedriven agriturismo och har lyckats skapa en personlig atmosfär och antik känsla  med få rum alla med slående utsikt över det vackra landskapet med olivodlingar och körsbärsträd. Man har återvunnit stenar från centrala Rom och  skapat vackra blomkrukor ute bland annat av San Pietrini stenar (en slags kullersten typisk för antika Rom) och tvättställen är gjorda av en sten från den närliggande lilla staden Tivoli.  Gården  stoltserar med egen olivoljeproduktion och det sympatiska värdparet erbjuder sina kulinariska maträtter i den mysiga restaurangen, självklart baserat på lokala produkter. Man bakar hembakat bröd i vedugnen. Från matsalen och rummen kan man njuta av fantastisk utsikt över de närliggande bergen och kullarna som omger Tenuta La Salvia. Det finns fri wifi och en härlig pool ute i trädgården där man kan koppla av med sol bad eller läsa en boka under parasollet.


 
Terme Cretone: I närheten, inbäddat i de grönskade omgivningarna ligger det berömda termalbadet Terme Cretone med sitt hälsobringande  vatten från naturliga källor; känt redan bland de antika Romarna för sin läkande effekt på både invärtes sjukdomar, luftvägar samt reumatoligiska sjukdomar och hudåkommor. Området är nyrenoverat med tre nya pooler alla med vatten från de naturliga källor som området är byggt på. Behandlingar både estetiska som terapeutiska  kan bokas. En Spa dag här kombinerar vattnets läkande effekter med nöje och lyxig njutning.
 
              
Vandringen: Vandringen passar alla men kräver en viss vana vid att vandra och hyfsad kondition.  Sköna ingångna vandringsskor eller gymnastikskor med bra sula rekommenderas. Läger på lager klädsel och en lättare regn/vindjacka. Solkeps och lättare ryggsäck för vattenflaska och panino till lunch. Kuperad terräng i fri natur, på mindre vägar, stigar och vandringsleder.


Kostnad för den här resan är 7700 SEK. Vi ber om en anmälningsavgift på 1500 SEK i samband med bokningen. Resterande belopp att betala 30 dagar innan ankomst. Kontakta oss för platsreservation innan ni bokar flygresan. Man kan med fördel förlänga sin vistelse med några dagar i Rom före eller efter resan.
 
Ingår:
Fyra nätters logi i delat dubbelrum med frukost. (Önskas enkelrum kan det eventuellt ordnas mot tillägg)
Alla måltider enligt programmet (Helpension med flerrätters måltider, alternativt BBQ en av kvällarna och picknickmacka under vandringsdagen). I samband med måltiden ingår husets vin, vatten, kaffe och en och annan grappa eller limoncello.
Välkomstskål med Prosecco och lättare tilltugg vid ankomst
Vandring med lokal guide till Monteflavio, transfer t/r
Guidad rundvandring i medeltidsbyn Palombara Sabina, transfer t/r
Transfer och rundtur i Tivoli samt Villa d'Este
Olivoljeprovning
Inträde till termalbadet Terme Cretone
       
Ingår inte:
Flygresa t/r, inte heller transport t/r flygplatsen Rom Fiumicino -  Tenuta la Salvia men det brukar fungera fint att samordna transfer till ett bra pris då man landar på fm eller mitt på dagen (ca 20-30 euro per person och sträcka beroende på hur många man är i transfern). Det går även att ta sig via kommunala medel i närheten av boendet för upphämtning om eventuella förseningar eller senare ankomst.

Observera att programmet är preliminärt och kan ändras något beroende på öppettider och väder.

Tveka inte att höra av er för funderingar eller frågor eller om ni vill reservera en plats i gruppen.


Benvenuti!

info@goitaly.se

+46 700 555658Allmänna villkor GoItaly
Viktig information före anmälan
Börja med att anmäla dig till valt reseupplägg. Det gör du genom att skicka ett mail till info@goitaly.se men läs först igenom informationen nedan.
Observera! Boka inte flyg innan din anmälan är bekräftad!
Vid bekräftelse om plats betalar du in 20 % av avgiften som anmälningsavgift. Vad som gäller i just ditt fall får du separat betalningsinformation om.
30 dagar innan avresa är slutbetalningen
Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift.
Observera! Reseförsäkring och avbeställningsskydd tecknar du själv genom din bank eller försäkringsbolag. Glöm inte ”blå kortet” (EU-kortet)!
Vi har inget ekonomiskt ansvar för kostnader av flygbiljett, inte ens i det fall resan måste ställas in (min antal 6 pers) Det totala priset för resan inkl. anmälningsavgiften betalas i så fall tillbaks i sin helhet.
Avbeställningsvillkor:
Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan resan debiteras anmälningsavgiften.
Vid avbokning senare än 30 dagar innan starten debiteras fullt pris.
Vid sjukdom  senast 24 tim innan avresa som styrks med läkarintyg, återbetalas allt utom anmälningsavgiften.