Namnlöst-2

Resa med tema Yoga

Allt fler sätter upplevelser högst som prioritering för sin semester. Sol och bad i all ära men de allra flesta vill förena nytta, hälsa och nöje i form av bestående minnen med sig hem i bagaget.

Resan med Yoga-tema är tänkt som en njutningsfylld men aktiv långhelg med möjlighet att uppleva både Liguriens vackra inland i kombination med en kulturell och enogastronomisk upplevelse i Slow-foodrörelsens anda.

Vandringarna går i lugn takt och passar alla med god grundkondtion men Ligurien är kuperat och bra sulor och eventuellt vandringsstavar är bra att ha.

Boende
varierar efter förfrågan, Dormiusa i Bordighera eller boende i bergen  utmed leden. Se respektive upplägg vad som gäller.

Mat & Dryck
Slowfood-måltiderna är baserade på främst lokala recept  som följer årstiden, med råvaror från trakten. Tanken är att spendera en aktiv, glad och god långhelg i gamla och nya vänners lag. Vegetarisk meny brukar aldrig vara något problem. 

Vandringsklädsel
Sköna skor, ledig klädsel gärna ”lager på lager”, vindtät regnjacka för eventuellt dåligt väder, mindre ryggsäck, solglasögon, keps eller solhatt. 

Resa
Var och en ansvarar för transport till och från Bordighera. Närmsta flygplats är Nice côte d'Azur. Drygt en timmes bilresa från Bordighera. Tåg går relativt regelbundet från Nice kostnad ca 10 euro enkel väg. Taxi kan förbeställas till och från flygplatsen i Nice - kostnad ca. 130 euro per transfer. 

 

loading...

Yoga
Yogan leds av svensk eller italiensk yogainstruktör och boendet kan variera mellan B&B i Liguriens inland eller på Dormiusa eller hotell  i Bordighera.

Passar alla -från nybörjare till redan vana yogautövare. Yoga är en urgammal teknik för att uppnå balans och ökat medvetande.  Yogan innehåller effektiva verktyg för att gå ner i varv, släppa på muskelspänningar, få tankarna att lugna sig och sinnet att bli mer fokuserat.
Alla tränar utifrån sina egna personliga förutsättningar helt befriat från prestige, prestationer eller tävlan.

Alla får en yogamatta till låns och följsamma sköna kläder rekommenderas. I en del fall börjar dagen med en "breathwalk" innan yoga och efterföljande frukost.

Vandra, yoga och njut! Varva ner och lär dig andas rätt. Se solen gå upp över havet eller över de liguriska bergen för här hålls yogan ute i naturen om inget annat anges.
 

Allmänna villkor:
Vid bokning betalas en deposition på 1000 sek, slutbetalning (se tariff för respektive upplägg) betalas 30 dagar innan ankomst. Depositionen återbetalas ej  vid förhinder men resterande belopp som redan betalats in återbetalas  till fullo vid förhindran.

Nice är den närmsta flygplatsen (ca 1.5 tim tåg eller biltransfer)
Flygbiljett bokas och betalas av varje enskild person. Transfer t/r flygplatsen ingår ej men jag hjälper gärna till att samordna transfer. 

Alla måste ha sin egen reseförsäkring (brukar ingå i hemförsäkringen)

Intresseanmälan